Mentorschap

Mentor en bewindvoerder
In onze verzorgingsstaat met zijn vele regels is het soms lastig de goede weg te vinden, zeker als u ook nog eens ziek bent, met beperkingen leeft of erg oud bent. Een mentor zoekt samen met u de weg naar een oplossing.

Een bewindvoerder regelt uw financiële zaken. Mentorschap en bewindvoerderschap kunnen samen gaan. Als u uw financiële zaken niet meer overziet, kunt u daar hulp bij krijgen.

Zorgmentor
Ik ben zorgmentor. Dat wil zeggen dat ik advies geef over zorg (verzorging, verpleging en behandeling) en wonen. Samen maken we keuzes en nemen we beslissingen, als u dat moeilijk zelf kunt. Ik leg de contacten met de instanties en zorg ervoor dat de communicatie tussen hen en u en uw familie goed verloopt. Mijn ervaring bestaat uit 40 jaar maatschappelijk werk, 25 jaar hoofd sociale zaken en tien jaar hulpverlening aan zelfstandigen. Ik was bovendien vijf jaar voorzitter van het gemeentelijk Zorgnetwerk en ik ben diverse keren door de rechtbank tot mentor en bewindvoerder benoemd.

Hoe werkt het?
Om een mentor of bewindvoerder toegewezen te krijgen moet u een verzoek doen aan de sector Kanton van de rechtbank. U hoeft geen advocaat in te schakelen. Ik help u bij het doen van de aanvraag. Voor het aanvragen van een bewindvoerderschap geldt hetzelfde.

Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met mij op (zie de knop rechtsboven). We hebben dan een gesprek en daarna beslist u of u mijn hulp wilt.


Wat anderen zeggen over Henk Lucassen

Jacqueline Coenen Sociaal wijkconsulent, Oosterpoort

Ik ken Henk als een heel betrokken persoon, heel toegankelijk voor mensen. Hierdoor maakt hij makkelijk contact en weet de goede mensen en organisaties aan elkaar te verbinden.

Leo Eijkhout Oud-directeur, MariënburgGroep

Henk ken ik als het sociale geweten van de gemeente. Altijd actief om mensen uit de problemen of uit de mentale put te helpen…

Quirine Client

Henk is al vele jaren mijn vertrouwenspersoon en engelbewaarder.